Skip links

Waar komen onze bonen vandaan?

Van boon tot kopje: hoe wij duurzame koffie en thee gebruiken

We worden gedreven door onze passie voor koffie en thee, ons respect voor het milieu en onze zorg voor mensen. Onze prioriteit ligt hierbij in het verbeteren van de sociale en milieugebonden leefomstandigheden van de koffieboeren, het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk en het versterken van onze band met de lokale gemeenschap. Op basis van deze duidelijke visie hebben we onze duurzaamheidsstrategie opgesteld.

Een duurzame toekomst

Bij Campus Coffee Lounge zetten we ons al jarenlang in voor een verantwoorde koffie-ervaring van boon tot beker, met als doel om A responsible coffee for every cup te bieden aan iedereen. Onze missie rust op drie pijlers: Common Grounds, Minimized Footprint en Connected People.

Wij streven naar het creëren van gemeenschappelijke gronden tussen onze koffieboeren, werknemers en klanten. Dit doen we door samen te werken aan het verbeteren van de levensomstandigheden van onze koffieboeren en hun gemeenschappen.

Daarnaast willen wij de ecologische voetafdruk van onze producten minimaliseren, door te werken aan verantwoorde productie- en verpakkingsmethoden en het verminderen van afval.

Ten slotte geloven wij in het verbinden van mensen. Wij willen mensen verbinden met elkaar en met onze koffieboeren, om zo meer bewustzijn te creëren voor duurzame en eerlijke handelspraktijken.

common grounds

We willen ervoor zorgen dat we op gemeenschappelijke gronden staan met onze koffieboeren, werknemers en klanten. Dit betekent dat we allemaal dezelfde waarden delen als het gaat om duurzaamheid, eerlijke handel en sociale verantwoordelijkheid. Door samen te werken en elkaar te ondersteunen, streven we ernaar om de levensomstandigheden van onze koffieboeren en hun gemeenschappen te verbeteren. We willen ervoor zorgen dat ze een leefbaar inkomen verdienen en toegang hebben tot essentiële middelen, zoals gezondheidszorg, onderwijs en schoon drinkwater.

minimized footprint

We begrijpen dat onze impact op het milieu niet alleen beperkt blijft tot onze eigen productieprocessen, maar dat we ook verantwoordelijk zijn voor de manier waarop onze producten worden geconsumeerd. Daarom hebben we ons gericht op het minimaliseren van afval en het aanmoedigen van onze klanten om te recyclen. We moedigen onze klanten aan om herbruikbare bekers te gebruiken en bieden zelf ook herbruikbare opties aan in onze coffee lounge. Door deze inspanningen willen we een voorbeeld stellen voor anderen in de industrie en bijdragen aan een duurzamere toekomst. We geloven dat we samen met onze koffieboeren, werknemers, klanten en gemeenschappen waarin we actief zijn, een verschil kunnen maken.

connected people

Bij Campus Coffee Lounge geloven we dat koffie een krachtig instrument is om mensen te verbinden. Onze koffie wordt geproduceerd door boeren over de hele wereld, van wie we de verhalen en de gemeenschappen waarin ze leven willen delen met onze klanten. We willen mensen inspireren om meer te weten te komen over de herkomst van hun koffie en om betrokken te raken bij het creëren van een duurzamere toekomst voor onze boeren en het milieu.Door mensen te verbinden via koffie, creëren we niet alleen meer bewustzijn voor duurzame en eerlijke handelspraktijken, maar dragen we ook bij aan een meer inclusieve en diverse gemeenschap.

Partners die ons steunen in dit initiatief

Bij gebruik van onze website ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden.